lauantai 11. elokuuta 2018

Mä muutin Espanjaan


Jostain syystä mun isäntäperhe keksi alkaa viettää aikaa Espanjassa. Mä oon päässyt sinne mukaan. Itse asiassa mä alan oleen jo aika konenut matkaaja. Tänäkin vuonna oon jo ollut viidellä lennolla Helsinki-Vantaan ja Malagan välillä. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin se eka lento oli aika hurja, kun en ollenkaan tiennyt, mitä ihmettä tapahtuu. En millään meinannut koneen noustessa pysyä mun kopassa paikallani. Hyvähän niillä ihmisillä oli, kun ne oli turvavöillä penkissä kiinni.

Heinäkuussa kun lähettiin reissuun mä tiesin jo miten homma menee. Osasin sitten ottaa matkustamisen hyvin lunkisti. Silti mä aina jaksan ihmetellä, miten paljon lentokentällä on ihmisiä ja matkalaukkuja. Mun isäntäperheelläkin oli niitä mukana kaheksan kappaletta käsimatkatavaroiden lisäksi. Mä en kyllä tajuu, miten ne tarvii niin paljon sitä tavaraa. Ite tuun aika vähällä toimeen.
Matkalaukun päältä maisema näyttää aika toiselta, kun lattian rajasta. Tapahtumien tarkkailukin sujuu ihan toiseen tapaan.
Mä pääsen muun matkaseurueen mukaan loungeen, mutta mun pitää olla kopassa koko ajan. Se on oikeestaan ihan jees ton äskösen hulinan jälkeen.


Loungessa chillailemassa ennen lennon lähtöä


No niin tässä me sitten ollaan menossa koneeseen. Päästään viimein aloittamaan varsinainen matkan teko.
Matkan mä sitten aina vietän mun emännän jaloissa. Se on turvallinen ja viihtyisä paikka. Kunhan se vaan muistaa varoittaa ennen kuin lähtee käymään vessassa, jotta mun ei tarvii säikähtää, että ei kai se vaan jätä mua tänne koneeseen. No jos tarkkoja ollaan, niin ei se oo koskaan mua jättänyt mihinkään, mutta silti mä vähän edellisellä lentokerralla säikähdin, kun se mitään sanomatta katosi johonkin. Tulihan se toki takaisin niin kuin aina ennenkin. Taisin vähän uikuttaa turhaan.
No päästiinhän me sitten viimein reilun neljän tunnin lennon jälkeen perille Malagaan. Mulla alkoikin jo olee vähän sellainen olo, että vitsi, kun pääsisi jaloittelemaan ja vähän merkkailee taas mun reviiriä. Aika lämmin täällä kyllä on. No niin oli kyllä tänä kesänä Suomessakin, ettei se nyt lopulta hirveästi siitä poikkea.
Vaikka mä oon kokenut matkaaja, niin pakko on myöntää, että kyllä noi matkapäivät on sitten rankkoja... Onneksi perillä ootti tää viileä kivilattia. Mä sitten niin tykkään siitä. Voi veljet, että nyt ramasee.
Mä viihdyn täällä mun Espanjan kodissakin ihan hyvin. Tärkeintähän mulle on, että mun oma ihmislauma on mun kanssa. Mua kyllä pikkasen ressaa, kun tossa naapurissa asuu mummo, jolla on rescue-kissoja. Ne on ihan mahottomia - ne vaan tulee aidan yli mun pihalle etenkin silloin, kun mä oon ite sisällä. Aina kun mä lähden lenkille, mä niin haluun käydä rähisemässä naapurin mummon portin takana. Jos se auttaisi kissoja pysymään poissa mun pihalta.
Täällä kylällä voi lenkillä nähdä vaikka mitä. Tälläkin kertaa joku oli tullu ravintolassa käymään hevosella. Mä on nähny niitä ennenkin, mutta veljet, että ne on sitten isoja. Mua aina vähän hirvittää, kun mä näen niitä. Sitä ei kyllä käy kieltäminen.
Välillä mä hengaan mun isäntäperheen kanssa uima-altaalla. Kuuma siellä kyllä on mun karvoilla, mutta on se silti ihan jees päästä vähän siihenkin touhuun mukaan. Mulle kyllä kävi kerran nolosti, kun mä yritin ite hypätä ton yksisarvisen kyytiin - mä siis oikeesti putosin tonne veteen, vaikka en vedestä pidäkään. Sen jälkeen mä vähän pidin taukoo noista allasaktiviiteeteista, mutta ei sitä kauaa jaksa kukaan murjottaa.
Meillä on vähän vielä sotkusta tuolla allasalueella, kun kaideremppa ja vierasmajan remppa on edelleen kesken. Kovasti toi isäntäperhe odottaa jotain lupaa joltain viranomaisilta.
Ihan täyttä elämää täällä kyllä voi jo viettää. Jätskiäkin mä oon saanut vähän maistella.
Ihan ykkösjuttu on kyllä päiväunet. Välillä toi mun suosikki-ihminen eli emäntä ottaa mun kanssa yhdessä sängyn päällä unet. Se on kyllä ihan parasta.
Mun puolesta syksy saisi kyllä jo tulla, että ilmat viilenis. Siihen taitaa kyllä mennä vielä jonkin aikaa. "Thanks god" ne on hommannut sisälle monta ilmalämpöpumppua, niin ei tarvii koko ajan kärsiä kuumuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti