perjantai 13. heinäkuuta 2018

Urbanizacion Cerros del Aguila

Urbanizacion Cerros del Aguila on Mijasin kunnan alueella sijaitseva asuinalue. Sen ovat perustaneet tanskalaiset ja alueen asukkaista on edelleen kolmasosa tanskalaisia. Alueella on oma hallinto. Kaikki asunnon omistajat maksavat kuukausimaksua, jolla katetaan mm. kaikkien jätehuolto ja yhteisten alueiden hoito. Lukittujen porttien takana on tämä pieni, mutta viehättävä yhteinen virkistysalue, jota asukkaat saavat käyttää. Kulku alueelle tapahtuu asukkaille annettavilla kulkukorteilla.


Altaan taustalla näkyy Ravintola Cerros del Aguila

Alueella on yhteinen uima-allas ja aurinkotuoleja ja -varjoja. Allasalueen aukioloaikoina siellä on paikalla uimavalvoja, joka myös katsoo, että kaikki asukkaat noudattavat yhteisiä sääntöjä. 

Uima-allas alueen takana näkyvässä rakennuksessa toimii paikallinen ruokaravintola, joka on myös muiden kuin asukkaiden käytettävissä. Alla olevasta linkistä voi tutustua ravintolaan tarkemmin.

Yhteisellä alueella on myös tenniskenttä, jota asukkaat saavat käyttää.


Cerros del Aguilan asukkaiden yhteinen tenniskenttä


Kaikki alueen palvelut sijaitsevat alla olevassa kuvassa näkyvän liikenneympyrän lähettyvillä. Ravintolan lisäksi sieltä löytyy mm. baari, pieni kauppa ja kiinteistövälittäjä.

Asuinalueen jätehuolto on järjestetty suomalaisittain erikoisella tavalla. Jokainen asukas vie roskat kylän porttien ulkopuolella sijaitseville isoille roska-astioille. Epäilen että eräänkin kerran on jokunen roskapussi tai jätesakki vuotanut auton takakonttiin ja jättänyt jälkeensä herkullisen tuoksun😏.

Cerros del Aguilan keskusympyrä

Jos kaupan läheltä ei löydy pysäköintipaikkaa, niin paikallisilla on monesti tapana jättää auto liikenneympyrään hätävilkut päällä ja kipaista pikaisesti ostoksille. Niin kuin kuvasta näkyy, niin pysäköintiä ei muutenkaan oteta Espanjassa mitenkään vakavasti. Auton nokka voi osoittaa suuntaan tai toiseen.


Näkymä Fuengirolan suuntaan


Alueen parhaita puolia on sen rauhallisuus ja kauniit maisemat. Kylästä on vain 3-4 km matka Fuengirolan Miramar kauppakeskukseen, josta löytyy supermarkettien ja vaatekauppojen lisäksi mm. elokuvateatteri ja carting-rata.

Mikä tärkeintä nykypäivänä - alueelle on vedetty kuitu, joten yhteydet ulkomaailmaan pelaavat vauhdilla.

Ihan kulmilta löytyy myös golf kenttä ja hipodromo sekä hevostalleja. Mitä muuta sitä voisikaan enää toivoa😉?

Alla pari maisemakuvaa alueelta. Korkeammilta paikoilta näkyy merelle ja selkeällä säällä Sierra Nevada vuoristoon jossa on mahdollista harrastaa talviurheilua kuten laskettelua.


Sierra Mijas vuoristo aurigonlaskun aikaan

Alueen kartta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti