sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Mietteitä muutosta

Kuva otettu Miramar-kauppakeskuksen katolta


Pakkailin eilen ensimmäisen matkalaukullisen vaatteita muuttoa varten. Ajatus muutosta tuntuu melkeinpä pelkästään positiiviselta asialta etenkin, kun mukaan tarvitsee pakata lähinnä vain vaatteita. Kun koti jää odottamaan Suomeen, "muutto" Espanjaan tuntuu vain väliaikaiselta siirtymältä. Jos olisimme muuttamassa kaikkia tavaroita Espanjaan asia tuntuisi paljon lopullisemmalta.  Suomessa on lähes kaikki muut asiat hyvin paitsi kuukausi toisensa jälkeen jatkuva pimeys.

Aurinkorannikolle muuttaa paljon suomalaisia. Siellä asuu enemmän vähemmän pysyvästi kymmeniätuhansia suomalaisia. Toiset lähtevät pysyvästi ja jäävät pysyvästi. Toiset lähtevät pysyvästi, mutta palaavat kohtuullisen piankin takaisin. Ehdottomasti parhaalta vaihtoehdolta tuntuu se, että on koti molemmissa paikoissa. Kaikille se ei tietysti ole mahdollista.

Minkä vuoksi monet pohjoismaalaiset ja muutkin ulkomaalaiset lähtevät Espanjaan? Ilmasto eli lämpö, aurinko (320 aurinkoista päivää vuodessa) ja valo, on varmasti yksi suurimmista tekijöistä. Suomessa kesätkään eivät ole aina lämpöisiä. Hankalinta kuitenkin monelle on varmasti syksyn ja talven pimeys. Väliaikaisesti se olisi vain "tunnelmallista", mutta kun se jatkuu kuukausi toisensa jälkeen, niin se on kaikkea muuta kuin mukavaa. Toinen hyvä puoli on varmasti se, että elämänrytmi on vähän hitaampi. Se kuulostaakin oikein hyvältä asialta paitsi silloin, kun haluaisit hoitaa ripeästi omia asioitasi eteenpäin. Tällöin "mañana-meininki" on kaikkea muuta kuin mukavaa. Pahinta kuulemma mitä voi tehdä, on yrittää hoputtaa asioita - lopputulos on päinvastainen. Asioille täytyy antaa vain oma aikansa.

Lämpö ja kuivuus tuovat myös mukanansa metsäpalot, joita en muistanutkaan ajatella ennen kuin liekit roihusivat pari päivää sitten lähistöllä La Calassa. Toivottavasti kaikki muistavat olla erittäin huolellisia tulta tavalla tai toisella käsitellessään.

Suurella mielenkiinnolla odotan, mitä vuosi tuo tullessaan. Listalle löytyy ajan kanssa varmasti vielä paljon muitakin plussia ja miinuksia. Yhtenä ihan parhaimmista asioista ovat "luonnon omat taideteokset". Vastaavia maisemia ei ainakaan meidän Suomen kodin pihalta näe. Hienointa on se, että "taideteos" muuttuu ja elää kellonajan ja päivän mukaan.Kirjoittelussa tulee nyt vähän pidempi tauko, kun joudun tammikuisen tapaturman vuoksi vielä yhteen leikkaukseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti