maanantai 28. toukokuuta 2018

Remontin edistyminen vol. 3


Talon osalta tärkeimmät asiat eli pohjatyöt ovat valmiit ja monilta osin pääsee jo ihailemaan valmistakin pintaa. Tärkeimmät huonekalut ovat paikoillaan. Suurin osa asunnossa olleista edellisen omistajan huonekaluista päädyttiin antamaan kierrätykseen, mutta joitakin pienempiä täyspuusta valmistettuja lipastoja ja sohvapöytä maalautettiin valkoiseksi. Vähintään näin alkuun ne ovat hyvinkin käyttökelpoisia.

Kuvan keskellä asunnon vanha sohvapöytä, joka on maalattu valkoiseksi

Hankittavien asioiden listan pituus pääsi kyllä yllättämään, kun liikkeelle lähdettiin ihan tyhjältä pohjalta. Hommaa ja hankittavaa vielä riittää, koska mm. kaikki irtovalaisimet, verhot ja matot puuttuvat. 


Makuuhuone 1

Makuuhuone 2

Makuuhuone 3

Talon sisätilojen remontoinnin loppuvaiheessa eniten haastetta aiheuttaa paikallisen puusepän aikataulujen pitämättömyys. Keittiönkaappien rungot ovat pystyssä, mutta ovet ja laatikot puuttuvat. Kaiken kukkuraksi runkojen alaosat eivät ole sitä mitä on tilattu, mutta sinnepäin kuitenkin😄. Keittiön saarekkeen toimitus ja hintatiedot olivat kaikkea muuta kuin paikkansa pitävät. Kivisen saarekkeen toimittaja vaihtuikin lennosta, ja siksi saareketta edelleen odotellaan. Emme osanneet lainkaan ajatella, ettei saareke ole ihan höyhenen kevyt. Yksiosainen kulman-mallinen taso painaa viisisataa kiloa ja sen jalka 100 kiloa. Hieman jännittää, miten sen kuljetus talon sisälle onnistuu. Mitä ilmeisemmin siihen tarvitaan jonkinlaisen nosturin apua, koska pitkiä rappuja pitkin sitä tuskin kukaan sisälle kantaa.


Keittiön "avointen ovien päivät"

Ruokailutila


Suihkusta tulee ihanan lämmintä vettä ja useampaa vesipistettä voi jo käyttää samaan aikaan - yes!

Kylpyhuonekalustetoimittajan, Sanitubon, tilauksen kanssa on myös hieman haastetta. WC-istuimista toimitettiin ensin vain kannet, koska olisi pitänyt ymmärtää tilata wc-istuimen kaikki palaset erikseen. Toivottuja lavuaarin hanoja ei onnistuttu saamaan, mutta pelastuksemme paikalliset parinkympin hanatkin ihme kyllä toimivat.

Jotain sentään tapahtui ajallaan. Kiinteä verkko tuli sovitusti ja se jopa toimii paremmin kuin Suomen kodin nettiyhteys. Vartiointiliikkeen edustajakin ilmestyi paikalle jo ennen kuin ehdittiin pyytääkään. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti