maanantai 7. toukokuuta 2018

Remontin edistyminen vol. 2

Remonttityömaalla on edistytty mukavasti ja odottamattomista lisätöistä huolimatta lienee mahdollista, että talon sisäpuolen remontti valmistuu ensi viikon lopulla. Suurin jännitysmomentti on tällä hetkellä puusepän aikataulun pitävyys. Paikallinen puuseppä tekee keittiönkaapistot ja kylpyhuoneiden allaskaapit täyspuusta mittatilaustyönä. Hänen kauttaan tulee myös huoneiden väliovet sekä vaatekaappeihin peililiukuovet ja pari uutta irtokomeroa. Vasta tämän pölyisen työvaiheen jälkeen voi aloittaa seinien maalaukset.

Alla kuvia remontin tämän hetkisestä vaiheesta.

Sekä pienempään että isompaan kylpyhuoneeseen laitettiin samanlaiset laatoitukset. Tämä oli nopein ratkaisu, kun aikaa kylpyhuoneliikkeen visiittiin oli ruhtinaaliset puolitoista tuntia remontin suunnitteluvaiheessa😄.

Kuva pienestä kylpyhuoneesta

Kuva päämakuuhuoneen kylpyhuoneesta


Jos vielä muistatte, remontin alkajaisiksi olohuoneesta purettiin takka. Lattiaan jäänyt aukko on paikattu samalla marmorilaatalla, jota asunnossa on muutenkin käytetty. Myös keittiöön päädyttiin laittamaan tavallisen laatan sijaan samaa marmolilaattaa, kun lattia joka tapauksessa avattiin. Keittiö on nyt myös lattiamateriaalin puolesta yhtenäisemmän oloinen olohuoneen kanssa. Remontin lopuksi marmorilattia paikataan ja kiillotetaan. Kuvissa lattiat ovat vielä hyvinkin pölyisiä.

Olohuoneen lattia paikkauksen jälkeen - katosta näkee vielä takan sijaintipaikan

Keittiön lattia maapohjan vaihdon, eristeiden ja lattialämmityksen asentamisen sekä laatoituksen jälkeen
Talon ulko-ovi oli sijoitettu ns. tuulikaapin sisäpuolelle ja tuulikaapin ulkopuolella oli pelkkä rautaristikko-ovi. Päädyimme ottamaan ulko-oven pois entiseltä paikaltaan. Vielä odotellaan uutta lähes kokonaan lasista ulko-ovi, joka on tarkoitus laittaa tuon rautaristikon tilalle. Näin talvella on enemmän lämmintä ja kesällä viileää eteistilaa.

Vanha ulko-ovi on poistettu

Ovikello on kadun tasolla olevan lukitun portin pielessä. Vanhan rikkinäisen ovikello- ja kamerasysteemin tilalle on asennettu uusi. Nyt ylhäältä sisätiloista voi kätevästi avata kadun tasolla olevan portin haluamilleen henkilölle. 


Sisällä oleva näyttö

Katutasolla oleva ovikellokamera

Niin kuin aiemmin kerroin, viettäessämme talossa maaliskuussa viikon, olimme kaksi päivää ilman lämmintä vettä😰. Siitä suivaantuneena päädyimme varmistamaan sen, ettei näin kävisi enää koskaan. Kaasupolttimella toimivan lämmittimen lisäksi käytössä on perinteinen lämminvesivaraaja. Siinäkin oleva vesi lämmitetään ensisijaisesti kaasulla, koska se on Espanjassa hyvin taloudellinen veden lämmittämistapa. Mikäli kaasulämmitin ei syystä tai toisesta toimisi, sähkölämmitys menee automaattisesti päälle. Näin talossa pitäisi olla ainakin lämminvesivaraajan verran lämmintä vettä aina saatavilla. Espanjassa monen asian hinta on noin 70 % Suomen hintatasosta, mutta esimerkiksi sähkö maksaa siellä enemmän kuin Suomessa.


Tuplavaraajaratkaisu

Vierasmajan remontin tai oikeammin uudelleen rakentamisen yhteydessä tähän tulee tekninen tila. Toistaiseksi lämminvesivaraaja ja kaasupoltin ovat "taivasalla".

Hyvin suurella jännityksellä odotamme, onko talo ensi viikon lopulla asuinkunnossa. Onneksi sää on sen verran lämmin, että teltassakin tarkenee hyvin😏.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti