tiistai 24. huhtikuuta 2018

Remontin edistyminen


Remontin pohjatyöt ovat edistyneet hyvin, vaikka matkan varrella ilmestyi uusia yllättäviä remontointitarpeita. 

Kylpyhuoneisiin ja keittiöön on vedetty "oikeat lattialämmitykset" eristeiden kanssa. Näin ollen lämpöä tullaan samaan jopa taloon sisälle:). Lisäksi on uusittu sähköt ja tehty ilmanvaihdon putkitukset. Kylpyhuoneisiin johdot ja putket saadaan seinän ja lattian sisäisinä vetoina.

Kylpyhuoneiden lattiat ja seinät alkavat olla laattoja vaille valmiit

Makuuhuoneiden seiniä ei haluttu repiä auki, joten ilmanvaihdon putket päädyttiin koteloimaan. Jotta koteloista tulee tyylikkäämmät ja niiden hyöty saadaan maksimoitua, koteloihin tullaan upottamaan ledit.

Ledien asentamisen jälkeen poistetaan nämä "erittäin tyylikkäät" tuuletinvalaisimet

Keittiöön on myös laitettu lattialämmitys ja uusittu sähköt sekä vedetty betonisten viemäriputkien sisälle muoviputket. Sitä ennen jouduttiin poistamaan 30 cm maata, johon vanha betoniputki oli vuotanut.

Sähköt ja valut valmiina keittiössä

Uudet muoviset viemäriputket

Keittiön ja olohuoneen välistä purettiin parisen metriä seinää pois, jotta tila tulisi avaramman tuntuiseksi. Puretun seinän paikalle on tehty pieni pätkä uutta seinää ja seinän jatkoksi on tulossa kivitaso, jota voi halutessaan käyttää myös ruokailuun, kun varsinainen ruokailutila on olohuoneen puolella.

Uusi seinän pätkä

Kodinkoneet ovat jo odottamassa remontin edistymistä. Pyykinpesukone oli aiemmin sijoitettu keittiöön. Meidän ajatuksena on siirtää se talon ulkopuolelle vierasmajan päätyyn tehtävään katokseen, johon pääsee keittiön ovesta. 

Vinkkinä - kodinkoneita ostaessa kannattaa verrata verkkokauppojen hintoja ennen ostopäätöstä. Kodinkoneet ovat muutenkin Espanjassa kalliimpia kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Hintaeron vuoksi jotkut jopa tuovat niitä rahtina Suomesta Espanjaan.

Kodinkoneet olohuoneessa odottamassa

Edellisten asukkaiden teettämä autotalli on suhteellisen leveä jopa kahdelle autolle, mutta se on vain reilu 4 m pitkä. Koska isompaa autoa ei olisi saanut ajettua sinne, talliin tehtiin yhdelle isommalle autolle seinään kolo, johon voi ajaa auton nokan.
Kolo auton nokkaa varten

Meille on ystävällisesti säästetty SE VENDE -kyltti siltä varalta, että haluamme heti remontin valmistuttua laittaa asunnon myyntiin😂. Onneksi emme ostaessamme tienneet ihan kaikkea, mitä lopulta on ollut pakko uusia😏.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti