sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Villa Cerros del Aguilassa (Tammi - maaliskuu)

Nyt miltei kaksi kuukautta kestäneen kaupantekoprosessin jälkeen meillä on oma villa Mijaksessa Cerros del Aguilan kylässä näillä maisemilla.

Mijas vuori

Miten me tähän oikein päädyttiin? Ajatus loma-asunnosta virisi mieliimme kesällä 2017. Perheemme on ollut aina innokas matkaamaan. Olemme ehtineet tekemään useamman ulkomaanmatkan vuosittain. Matkailu on mukavaa ja elämää rikastuttavaa. Se ei kuitenkaan ole erityisen edullinen harrastus. Aloimme pohtimaan voisiko matkailuun menevillä rahoilla tehdä jotain muuta kuitenkaan menettämättä mahdollisuutta nauttia auringon valosta myös talvella.

Auringon lisäksi kriteerinä oli riittävä lämpötila ympäri vuoden. Meren läheisyys oli myös toivelistan kärjessä. Koska vaivaton loman vietto on ollut rentouttavaa vastapainoa kiireiselle arjelle, päädyimme näillä kriteereillä ensin etsimään asuntoa Aurinkorannikon resorteista tai kerrostaloasunnoista rannan läheisyydessä. Muu perhe kävi joulukuun puolivälissä Aurinkorannikolla katsomassa myynnissä olevia lomahuoneistoja ja kerrostaloasuntoja. Tärkeänä havaintona oli se, että Aurinkorannikolla menee rannan läheisyydessä A7 tie, joka on vilkkaasti liikennöity ja josta tulee yllättävän paljon melua monelle meren läheisyydessä sijaitsevalle alueelle.

Kun muu perhe kotiutui reissultaan, niin ensimmäinen kommentti oli "Me halutaan oma villa Espanjasta ja me halutaan myös muuttaa sinne, niin kuin tuttavaperheemmekin". Tyttäremme innostusta ei lainkaan laimentanut se, että Fuengirolassa ja sen lähistöllä on mahtavat ratsastusmaastot ja paljon hevostalleja. Minun ensimmäinen kommenttini taas oli "Ei me voida muuttaa Espanjaan, kun minun työpaikkani on täällä" ja meillä on jo talo Suomessa.

No niin kuin voi päätellä niin eihän siihen kauaa mennyt, kun aloin pohtimaan, olisikohan se sittenkin jotenkin mahdollista. Ulkomailla asumista emme olleet aiemmin kokeilleet, joten nyt olisi hyvä aika toteuttaa se ajatus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti