tiistai 20. maaliskuuta 2018

Valinta tehty - vai onko sittenkään? (Tammikuu 2018)

Juuri ennen tarjouksen jättämistä huomattiin, että myyntiin oli tulossa meille vielä sopivampi talo ja ennen kaikkea upeammilla maisemilla ja rauhallisemmalta tieltä. Tosin epätoivo meinasi jo yllättää minut, kun olimme juuri palanneet Suomeen ja tämä muutos tarkoitti, että täytyi taas alkaa suunnitella matkaa Espanjaan.

Lähdimme matkaan reilun viikon päästä, ja miltei heti nähtyämme nämä maisemat totesimme, että tämä se on. Maisemaa ei voi vaihtaa, mutta talosta saa remontoimalla toimivan. Bonuksena talossa oli  valmiina viisi vuotta sitten rakennettu uima-allas, joka oli lasten "ehdoton edellytys" Espanjan kodille.
Päätimme heti etsiä juristin tekemään tarjousta ja valmistelemaan kauppaa kuten Espanjassa on tapana tehdä Suomen käytännöistä poiketen. Saimme varausmaksun maksettua juristin tilille seuraavana päivänä odottamaan paperitöiden valmistumista.


Myöhemmin meille selvisi, että naapurissamme asuu sattumalta toinen suomalainen perhe.
Saimme uusia "kotielämiä", sillä kotimme edustalla majailee aina silloin tällöin satapäinen lammas- ja vuohilauma paimenkoirineen.
Samalla reissulla ehdimme tehokkaasti käydä valitsemassa kylpyhuoneisiin kaakelit ja kalusteet 1,5 h juuri ennen kuin Sanitubon liike sulki ovensa. Huonekaluliikkeet olivat lauantaina pidempään auki, joten ehdimme alustavasti tutustua paikalliseen huonekalutarjontaan Muebles Benitezin https://www.mueblesbenitez.com ja Loft&Roomersin http://www.loftroomers.com liikkeissä.

Asunnonostoprosessi osoittautui hyvin pitkäkestoiseksi ja monivaiheiseksi. Suunnittelimme palaavamme hiihtolomalla viikoksi näihin maisemiin. Ajattelimme, että kaupat olisivat varmasti siihen mennessä saatu tehtyä. Miten väärässä olimmekaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti