torstai 22. maaliskuuta 2018

Siirretty hiihtolomareissu (Maaliskuu 2018)

Kohtalo puuttui peliin ja onnistuin loukkamaan itseni tapaturmaisesti tammikuun loppupuolella. Oikeasta kädestäni murtui tai oikeammin meni poikki sekä ranne että olkavarren yläosa. Kumpaakaan ei leikattu heti Töölön sairaalassa vaan vasta myöhemmin Pohjola-sairaalassa. Toinen leikkauksista osui hiihtolomaa edeltävälle viikolle, minkä vuoksi jouduimme siirtämään suunniteltua matkaa maaliskuun puolivälin tienoille.

Sateenkaari Mijas vuoristo taustana

Myyjät ystävällisesti päästivät meidät majoittumaan taloon, vaikka kaupantekoprosessi oli edelleen kesken. Myyjät olivat remontoineet taloa ja sen pihaa vuonna 2013. Taloon oli tuolloin tehty laajennusosa, uima-allas ja autotalli. Lisäneliöiden rekisteröinti oli kuitenkin jäänyt tekemättä yhteen kolmesta vaaditusta rekisteristä. Rekisterin päivitykseen meni aikaa nelisen viikkoa.

Kun pääsimme perille näimme pienoisia auringon säteitä ennen kuin alkoi sataa vettä kaatamalla. Huomasimme vasta illemmalla, ettei hanasta tule lämmintä vettä. Espanjaiseen tapaan vesi lämmitetään kaasupolttimella. Poltin sijaitsi ulkona ja sen suojaus oli näemmä jäänyt puolitiehen, koska alueella pitkään jatkuneet sateet olivat kastelleet polttimen siten, ettei kipinä syttynyt. Ratkaisu on kuuleman mukaan muuten lähes "pomminvarma", mutta kosteutta se ei kuitenkaan kestä.

Ennen kuin ongelma selvisi paikalla ollut miesväki ehti käännellä yhtä sun toista sulkua. Yhtenä havaintona oli se, että talossa oli lattialämmitys. Tällä erää sen päälle laittaminen sai aikaan mustan vesisuihkun komeroon, mutta korjauksella siitäkin saisi vielä todennäköisesti toimivan. Talviaikaan se olisi huomattava asumisen mukavuuslisä.

Päivällä sateet taukosivat. Kävimme katsomassa erillistä vierasmajaa. Yllätykseksemme se oli saanut vähän isomman suihkun osakseen sillä seurauksella, että sisäkatto oli tippunut alas.Ihmettelimme myös miksi vierasmajan välikatosta tulee aina vaan vettä, vaikka kahteen tuntiin ei ole enää satanut. Lopulta kävi ilmi, että välikatolla on rikkonainen putki. Myöhemmin kuulimme, että katolla oli aiemmin ollut aurinkopaneelit, joiden avulla vettä oli lämmitetty. Paneelit oli poistettu ja putki suljettu näppärästi taivuttamalla se kasaan. Metalli oli kuitenkin haurastunut ja putki murtunut taitoskohdasta ajan kuluessa.


Ensimmäisenä iltana ei päästy suihkuun, mutta toisen päivän aamusta hanasta tuli välillä lämmintä vettä. Toive suihkuun pääsemisestä heräsi. Illalla kun suihkuun olisi menty kävi ilmi, että päivän sateiden johdosta lämmintä vettä ei tosiaankaan tule. Tilannetta yritettiin korjata omin voimin, mutta kun se ei tuottanut tulosta vaadin, että otamme Los Amigosista huoneen, jotta pääsemme käymään siellä suihkussa. Pääsimme Los Amigosiin hieman ennen klo 10 illalla hurjassa kaatosateessa salamien välähdellessä ja ukkosen jyristessä. Silloin tuli mieleen, ihan kuin joku yrittäisi viestittää, "Oletteko ihan varmoja, että haluatte muuttaa Espanjaan?".

Hetken voimienkeräilyn jälkeen totesin, ettei me näin helpolla vielä luovuta näistä maisemista.

Auringonlasku - Fuengirola taustana

Maisema parhaimmillaan auringon laskettua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti