perjantai 30. maaliskuuta 2018

Ennen ja jälkeen kuvat - remontti alkanut

Remontti on päässyt vauhdikkaasti alkuun hitaan kaupantekoprosessin jälkeen. Väittäisin, että suurimpana syynä nopeaan starttiin on se, ettei remonttiurakoitsijayrityksen omistaja ole espanjalainen vaan suomalainen. Kokonaisuutena remontin arvioitu kesto on kymmenisen viikkoa.

Alunperin ajatuksena oli, että tehdään vain vähän pintaremonttia, mutta tosi yllättäen suunnitelma laajeni pala palalta. Lopulta talon sisäpuolelle ei tule jäämään muuta vanhaa pintaa kuin marmorilattia, joka on laitettu viitisen vuotta sitten. Siitä saa kuulemani mukaan siistin kiillottamalla ja isommat kolot täyttämällä. Espanjalaiset eivät itse arvosta kiveä kovinkaan korkealle, kun siellä kivi on miltei halvempaa tai samanhintaista kuin puu. Kaikki puumateriaali maksaakin siellä tosi paljon enemmän kuin Suomessa.

Olohuoneesta on nyt purettu takka pois. Pakko myöntää, että vähän hirvittää, kun katselee näitä alla olevia kuvia. Otsalle miltei kohoaa hiki ja mieleen tulee vääjämättä ajatus "Olisiko sittenkin pitänyt vain maalata vähän seiniä?". Onneksi olemme nähneet tuttavamme (Advanced Precision S. L.)  aiempaa kädenjälkeä, niin tämän ajatuksen voi rauhallisin mielin unohtaa. Palaan vielä myöhemmin siihen minkälaisia ratkaisuja espanjalaiset remppafirmat tekevät.

Kuva ulko-ovelta olohuoneeseen ennen remontin aloitusta
Kuva ulko-ovelta olohuoneeseen takan purkamisen jälkeen
Kuva ulko-oven suuntaan ennen takan purkamista
Kuva ulko-ovelle takan purkamisen jälkeen


Takan lisäksi on tarkoitus purkaa tuo kahden kaarioviaukon välissä oleva seinä miltei kokonaan, jotta keittiö, olohuone ja ruokailutila muodostavat yhden avaramman tilan. Seinän paikalle on tulossa taso, jota voi käyttää esimerkiksi aamupalapöytänä. 

Nyt on jo keittiö ja keittiön ja olohuoneen välinen seinäkin purettu
Katunäkymä

Talo on rakennettu alunperin vuonna 1986. Kadun puoleinen pihan osa on korotettu viitisen vuotta sitten ja korotetun osan päälle tehdylle terassille on rakennettu uima-allas. Sitä ennen tässä on ollut puutarha. Kivimuurit ovat täällä hyvin tyypillisiä, ja miltei jokainen piha on korkeahkon kiviaidan ja portin takana.

Siltä varalta, että jotakuta muuta kiinnostaa vastaava projekti, niin vanhojen talojen hinnat ovat Espanjassa edelleen reippaasti halvempia kuin ne olivat ennen vuoden 2008 romahdusta. Hinnat kyllä nousevat koko ajan. Sijoitusmielessä saanee tehtyä vielä hyvät kaupat. Oli mielenkiintoista huomata, että Espanjassa, toisin kuin Suomessa, merkitään lainhuutotodistukseen talon aiemmat kauppahinnat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti